Pittige chili con carne met tortilla chips

Wil je iets heerlijks op tafel zetten en houd je van lekker pittig eten? Dan is deze pittige chili con carne echt een aanrader, Deze chili con carne is binnen een snelle 40min klaar en is een leuke variatie met Tortilla chips. Dit is het ideale tussendoortje om zo op tafel te zetten bij bijvoorbeeld een feestje of een gezellige avond! Ook is dit een leuk voorbeeld van wat je allemaal met chili con carne kan doen, Probeer daarom ook is zelf te knutselen met chili con carne en wat leuke variaties
Wil je dit gerecht graag klaar maken maar houd je niet zo heel erg van pittig eten? De chili vlokken in de chili con carne zorgen voor de pittigheid, Als je hier wat voorzichtig mee om gaat kan je hem al snel wat minder pittig maken. Wel stellen wij voor om de chili vlokken niet helemaal weg te laten hiermee verpest je eigenlijk de bedoeling van een "Pittige Chili con carne". Als je dit gerecht wilt maken voorop een broodje of als dip saus voor iets anders is dit ook mogelijk. Verander dan de tortilla chips in brood of een ander lekkernij.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Ingrediënten

Pittige chili con carne met tortilla chips

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.Doe de bruine bonen en kidneybonen in een vergiet en laat uitlekken.Pel de uien, snijd in vieren en daarna in stukjes. Verhit nu een pan en bak hier de ui en de knoflook in met een beetje olijfolie

  2. Doe het gehakt erbij en alle kruiden en tabasco, kruid extra met peper en zout naar smaak snij de paprika in blokjes.

  3. Voeg de gesneden paprika toe aan de pan zodra het gehakt bruin is.Bak een paar minuten mee en schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree toe en zet de pan op hoog vuur en schep hem goed door zodat alles goed gebakken word.

  4. Zodra de tomatenpuree wat zoetig begint te ruiken doe je er de tomaatblokjes bij.Zodra het begint te pruttelen zet je een deksel op de pan en laat je de saus ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur staan zodat het nog net borrelt.Doe er de laatste vijf minuten de uitgelekte bruine bonen en kidneybonen bij en zet het vuur weer wat hoger.Roer goed door elkaar zodat de bonen goed warm kunnen worden.Serveer de chili con carne op borden of in kommen en doe er wat tortilla chips overheen.


Meer recepten

Chili con carne
Chili con carne
Meer Informatie
Chili con carne met maïsbrood
Chili con carne met maïsbrood
Meer Informatie
Chili con carne met rijst
Chili con carne met rijst
Meer Informatie
Chili con carne met kip
Chili con carne met kip
Meer Informatie

Social Media