Chili con carne met rijst

Deze chili con carne met rijst is de ideale tussen weg voor mensen die graag een lekkere chili con carne willen eten maar niet uren in de keuken willen staan, Dit gerecht is namelijk binnen 40 minuten klaar en is ruim voldoende voor 4 personen. Mocht je dit gerecht in een grote groep maken? Klik dan op het plusje om de ingrediënten te zien voor meerdere personen, Let wel op dat dit snel een grotere pan kan vereisen aangezien chili con carne een vol gerecht is. Dat is ook precies de reden waarom het zo lekker is en waarom het je maag zo goed vult.
Chili con carne is altijd een gerecht geweest waar iedereen van dacht dat het perse meet vlees gegeten moet worden. Gelukkig is dit niet zo en bestaan er ook vegetarische varianten op chili con carne. Dit gerecht kunnen we ook vegetarisch maken, Dit doen we heel simpel door het gehakt wat er in zit eruit te halen/houden, Dit zorgt wel een beetje voor een wat slapper gerecht, Gelukkig bestaan er vlees vervangers. Dus mocht je dit recept graag willen maken maar ben je vegetarisch laat je dan niet tegen houden en probeer het zonder of met vleesvervangers!

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Chili con carne met rijst

Bereidingswijze:

  1. kook de rijst in een pan.

  2. snij de ui en paprika in blokjes, doe een beetje boter in de pan tot het mooi bruin word. Als de boter mooi bruin is voegen we de paprika, ui, peper en het gehakt toe. voeg de tomatenpuree toe aan de pan en pers een knoflook teentje boven de pan.

  3. Voeg nu de kruidenmix samen met 300ml water, roer dit goed door elkaar. Dan voegen we dit toe aan de pan. Ook voegen we de bruine bonen toe aan de pan.

  4. Laat dit bakken voor zo'n 10-15 minuten, Maak nu de borden klaar met rijst en mais, voeg daarna de chili con carne erover heen of erbij.


Meer recepten

Chili con carne
Chili con carne
Meer Informatie
Chili con carne met maïsbrood
Chili con carne met maïsbrood
Meer Informatie
Chili con carne met rijst
Chili con carne met rijst
Meer Informatie
Chili con carne met kip
Chili con carne met kip
Meer Informatie

Social Media