Chili con Carne

Heb je zin om lekkere chili con carne klaar te maken? Dan moet je er wel even de tijd voor nemen want in totaal duurt het ongeveer twee uur en 35 minuten en dan kun je dit heerlijke recept op tafel zetten. Er zijn veel verschillende manieren om de chili con carne klaar te maken, maar volg dit recept maar eens en dan kun je zelf je chili con carne bereiden op een lekkere manier, Deze Chili con carne is ontzettend lekker en een heerlijk buitenlands recept dat zeker het proberen waard is!
De ingrediënten die hier staan weergegeven om de chili con carne klaar te maken, zijn gebaseerd op in totaal acht porties. Dus als je met zijn vieren bent en je wil graag twee dagen van deze overheerlijke chili con carne genieten, dan kun je precies genoeg maken! Je kunt ook als er mensen komen eten dit heerlijke gerecht op tafel zet, zorg dan dat je alles genoeg in huis hebt zodat je in een keer de chili con carne kunt bereiden. Je hebt het volgende nodig om je eigen chili con carne te maken:

Als je de chili con carne klaar gaat maken, dan ben je ongeveer een kwartier kwijt met de voorbereiding. De bereiding zelf duurt 2 uur en 20 minuten. Maar hoe ga jij de chili con carne klaarmaken? Als je onze stappen volgt dan kun jij een heerlijke chili con carne op tafel zetten!

De bereidingstijd: 2 uur 35 minuten

Ingrediënten

Chili con carne

Bereidingswijze:

  1. Je verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Dan bak je daar in de groene paprika en ui tot ze zacht zijn. Dan voeg je het gehakt toe en dit ga je roerbakken tot het bruin is.

  2. Dan verkruimel je de bouillonblokjes en roer je de wijn hier door heen. Je moet het geheel nu een paar minuten doorkoken. Dan roer je de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree door het geheel heen.

  3. Je kunt het nu op smaak brengen met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Je kunt er ook wat zout en peper doorheen roeren. Breng het geheel nu aan de kook op hoog vuur.

  4. Als je dat hebt gedaan zet je daarna het vuur wat lager. Je doet de deksel op de pan en dan laat je het geheel 90 minuten sudderen. Je moet het af en toe even goed doorroeren, vooral onderin de pan. Je roert nu de kidneybonen erdoor, en ook de tabasco. Heb je wat tomatensap apart gehouden? Dan kun je dit toevoegen als het te dik is.

  5. Dan laat je het geheel 30 minuten sudderen. Neem nu de garde en klop in een kleine kom de bloem, maïsmeel en water tot een glad geheel. Roer het geheel dan door de chili en laat het nog tien minuten koken.


Meer recepten

Chili con carne
Chili con carne
Meer Informatie
Chili con carne met maïsbrood
Chili con carne met maïsbrood
Meer Informatie
Chili con carne met rijst
Chili con carne met rijst
Meer Informatie
Chili con carne met kip
Chili con carne met kip
Meer Informatie

Social Media